Coaching

Iedereen herkent wel een situatie waarbij je denk “hoe nu verder”

In het dagelijks leven lopen we allemaal tegen allerlei grote of kleinere problemen aan. De meeste hiervan lossen we, als vanzelfsprekend, zelf op. Soms lukt dit even niet. Een verlies, een verandering van baan, onrust in de familie of op het werk. Zomaar een paar voorbeelden uit het dagelijks leven gegrepen.

Bij het coachen met paarden of honden wordt je in de gelegenheid gesteld om met je eigen vragen aan het werk te gaan. Doordat zowel paarden als honden volledig oordeelloos zijn en gebruik maken van hun natuurlijke intuïtieve gedrag zijn ze in staat je te helpen bij het vinden van de antwoorden op je vragen. Wil je graag een onprettige situatie veranderen? Onderzoek het met de paarden of de honden en vindt uit hoe het wel prettig voor je is.

Paarden en honden geven een directe feedback op hetgeen de coachee tijdens de oefening laat zien, ze ondersteunen en reflecteren. Dit gebeurt zowel bij kinderen, volwassenen en teams/groepen. De coachsessies gebeuren op de grond (naast en met de paarden) er wordt niet op de paarden gereden.

Als coach ondersteun ik het proces. Ik geef mijn objectieve observeringen van de
oefening terug. Daarnaast zorg ik voor de emotioneel- en fysieke veiligheid. Doordat we met dieren werken is fysieke veiligheid van mens en dier heel belangrijk. Op het moment dat ik waarneem dat het voor een coachee teveel wordt zal ik in het kader van de emotionele veiligheid de sessie stoppen.

De Coachingssessie

Gedurende de coachingssessie zal ik u vragen een activiteit met het paard of de hond te doen. Door deze activiteit zal het paard of de hond u een directe objectieve feedback over uw coachvraag geven. Het is ook zeker niet ongebruikelijk dat andere thema’s naar voren komen.

  • Brengt je terug naar je basis
  • Laat je krachten en belemmeringen zien
  • Vertelt of je doet wie je bent
  • Stimuleert groei
  • Helpt je beter in contact te komen