2 april 2022, praat erover niet eroverheen

DE DOOD. PRAAT EROVER, NIET EROVERHEEN.

SIRE is begonnen met een campagne ‘Dooddoeners’. Waarom doen ze dat? Sire zegt: Het lijkt alsof we de dood steeds meer buiten het leven plaatsen. We praten er liever niet over of relativeren het verdriet. ‘Het leven gaat door’, zeggen we dan.
Praten over de dood maakt leven ermee een stuk draaglijker. Daarom gaat deze campagne over ‘dooddoeners’. Dat zijn dingen die we zeggen om het vooral niet over de dood te hebben. En hoewel goedbedoeld; deze dooddoeners vergroten het verdriet vaker wel dan niet.

Mensen weten vaak niet wat te zeggen of worstelen misschien zelf wel met een verlies dat nog niet verwerkt is. Het lastige hiervan is dat jij met je verhaal ook niet overal terecht kunt. Mensen vinden al snel dat het verlies ‘nu wel lang geleden is’ en dat het ‘tijd is om door te gaan’, ‘je moet er niet in blijven hangen’.

Maar jij voelt je nog helemaal niet klaar om door te gaan. En je voelt ook helemaal niet dat je ergens in blijft hangen. Je hebt verdriet, je mist je dierbare en het doet pijn. Wil je hier graag over praten of aan werken?

Laten we er wèl over praten!

Op zaterdag 2 april 2022 organiseren wij een middag om met elkaar te praten over rouw en zullen een aanzet maken voor een mooie vorm van rouwverwerking. Deze vorm van rouwcoaching is bij en tussen de paarden. De coaching zal ondersteund worden door het onlineprogramma Lutografie.

Meld je aan via info@equidogs.nl of stuur me een bericht via de mail of whatsapp.

Aanmelden of meer informatie op 06-21801666

Ps.: Wil je liever één op één praten in plaats van met gelijkgestemden? Ook geen probleem!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *